Angelica Ritter

Angelica Ritter

Hypnoterapeut

Jag har gått den långa vägen för att tillslut hitta min väg, både när det gäller min egen personliga utveckling och mitt framtida yrke.

Jag driver själv mitt företag Hamonymind, och arbetar för närvarande på Eriksbergs Hälsoklinik som hypnoterapeut och samtalsterapeut. Det viktiga för mig är att se hela människan, och tillsammans med dig finna balans i kropp, själ och sinne. Hos mig kan du känna dig trygg och lyssnad på. Jag möter dig med tillit och öppet sinne. Min kunskap, erfarenhet och passion gör mig effektiv och genuin i mitt arbete. Du behöver inte vara rädd för att du ska framstå som konstig eller att jag ska döma dig. Jag har hört det mesta. och jag skulle vara fel person på fel plats om jag var dömande. Samtalen är givande, insiktsfulla och tar dig alltid ett steg närmare ditt mål. Tillsammans tittar vi på ditt förflutna, nuet och framtiden, och hur detta tillsammans kan ha påverkat dig. 

Min bakgrund

Jag är certifierad hypnoterapeut. Vidare är jag utbildad undersköterska/skötare samt socionom. Jag har även utbildat mig i MI -motiverande samtal samt kognitiv beteendeterapi. Jag har 20 års erfarenhet av arbete med människor med olika funktionsnedsättningar. Jag har bland annat arbetat på sjukhus inom psykiatrin, på skyddat boende för kvinnor och barn som varit utsatta för våld i nära relationer. Jag har varit med och startat upp ett boende för unga personer med funktionsnedsättningar, och jag har arbetat både inom stat och kommun som handläggare.

Jag har länge varit nyfiken på hypnosens kraft. När jag för några år sedan föll i utmattning, och märkte att mer traditionella terapiformer inte fungerade så effektivt, beslutade jag mig för att prova på hypnoterapi. Ett val jag inte ångrar, för efter bara två månaders terapi kände jag en sådan markant skillnad jämfört med vad mer vanliga terapimetoder kunde ge mig, att jag beslutade mig för att vilja jobba med detta. Så att dela med mig av mina egna erfarenheter, gör jag för att jag vill att fler ska upptäcka hypnoterapins möjligheter och kraftfulla verktyg. Ibland kan man arbeta med ett problem och lösa det efter ett kanske två tillfällen, och ibland tar det lite längre tid. Allt beror på problemets karaktär, din mottaglighet för hypnos och din egen förmåga till förändring. Mitt mål är att guida dig så att du uppnår ökat välbefinnande och självinsikt på vad du kan göra idag för att leva det liv du önskar imorgon.

” Jag har prövat hypnoterapi vid två tillfällen. Jag behövde få hjälp med min spindelfobi som var väldigt besvärande. Efter dessa sessioner så känner jag att jag kan se spindlar på tv och bilder utan att vända bort blicken. Jag känner också att det finns en helt annan styrka från min sida, jag är mer rationell. Det som känns extra bra är att jag kan se en spindel utan att få panik, hjärtklappning eller pirr i fötterna. Jag tycker fortfarande att spindlar är äckliga men de ger mig ingen rädsla eller ångest längre. Jag ska erkänna att jag från början var lite skeptisk till om hypnos verkligen fungerar, men jag är helnöjd och det känns helt fantastiskt.

Ida

Från att ha varit trött, arg och deprimerad har Angelica gett mig både insikt och flertal verktyg genom hypnoterapi och samtal, att hitta tillbaka till balansen och glädjen igen. Jag kan varmt rekommendera Angelica till alla som vill njuta av livet igen. Stort tack för en fantastisk upplevelse. / Fredrik

Jag upplever att samtalen har ökat min förståelse för hur jag påverkats av händelser i mitt liv. Såväl hur mitt egna beteende påverkats och för känslor jag känt. Samtalen har hjälpt mig att lägga gamla saker bakom mig. Både samtalen men framförallt hypnoterapin har gjort det möjligt att släppa känslor, oro och beteenden som legat på djupet. Angelicas bemötande har varit respektfullt och inlyssnande och jag har känt stort förtroende för hennes kompentens, vilket gjort mig trygg i våra möten. /Eva

Jag kände mig trygg under själva sessionen och väldigt avslappnad. Har testat några andra former av samtalsterapi innan och efter dessa kan man ofta känna sig lite som en urkramad trasa men efter hypnoterapin var jag lugn och mjuk inombords även om vi hanterat jobbiga saker och en del tårar fällts.

Mer empati för mig själv, en vilja att ta hand om mig själv. Det har betytt att jag minskat mina konflikter, blivit gladare och lugnare – hanterar motgångar bättre.

Angelicas bemötande har varit tydligt, empatiskt och tryggt. Svarar fort på frågor och är professionell.

/Zara

 

Jag erbjuder: 

  • Traditionell hypnoterapi
  • R2C
  • Dynamisk och emotionell terapi
  • Tidigare Liv terapi
  • Obs! Jag kan också erbjuda denna form av terapi via nätet exempelvis via skype och messenger

Kontakta mig!

Mobil: 0705-497936

Mail: angelica@e-kliniken.se

Hemsida: www.harmonymind.se